Startpunt Veiligheid

App corner

112
112
112

De app 112 België is de officiële app voor de Belgische nooddiensten. Nadat u zich registreert in deze app, kunt u een noodoproep doen voor hulp van een ziekenwagen, de brandweer of de politie. De noodcentrales krijgen dan automatisch een indicatie van uw locatie en wie u bent. Deze informat wordt via internet verzonden, indien er geen internet verbinding is, dan wordt deze informatie vai een SMS bericht naar de nooddiensten verzonden (er wordt een gratis SMS bestemming gebruikt) Indien het niet mogelijk is om via spraak te communiceren, kan de operator uitzonderlijk ook een chatfunctie activeren.


Coronalert heeft tot doel de infectieketens te doorbreken: de app vertelt u wanneer u eventueel in contact bent gekomen met iemand die nadien een positieve COVID-19-diagnose heeft gekregen. De toepassing dient als digitale aanvulling op de gewone maatregelen, zoals afstand, hygiëne en het dragen van een mondmasker. Ze maakt gebruik van Bluetooth-technologie en de Apple/Google-meldingen voor contacttracing. Ze verzamelt echter op geen enkel moment persoonlijke informatie. Ze weet niet wie u bent en waar u bent geweest – zo is uw privacy beschermd.


Eenvoudig. Gratis. Er kan een leven mee worden gered. De officiële EHBO-app van de IFRC geeft direct toegang tot de informatie die je nodig hebt om eerste hulp te bieden bij de meest voorkomende noodgevallen. Met video's, interactieve quizzen en eenvoudig stap-voor-stapadvies is het nog nooit zo eenvoudig geweest om te weten hoe je eerste hulp biedt.